И Генерал Тошево с интегриран план за развитие

Одобрен е проект за разработване на "Интегриран план за градско възстановяване и развитие на грaд Генерал Тошево"

И Генерал Тошево с интегриран план за развитие

Общата стойност на проекта е 199 774,80лв, като съфинансирането от общината е в размер на  9 988,74лв., а основната част – по Оперативна програма „Регионално развитие” Срокът за изпълнение е  18 месеца.


Общата цел на проекта е изработване на интегриран план за градско възстановяване и развитие, насочен към устойчиво и трайно преодоляване на високата концентрация на икономически, природни и социални проблеми в град Генерал Тошево.

С реализирането на „Интегриран план за градско възстановяване и развитие - Генерал Тошево”, се поставя началото на подготовката за следващия програмен период 2014 – 2020 г. Генерал Тошево е сред 67-те градове, които ще получат пряко финансиране за развитие на инфраструктурата си. От нашата област това са само Добрич и Генерал Тошево.

Ще се работи по следните приоритети: енергийна ефективност и ВЕИ в жилищния и публичния сектор; подобряване на градска околна среда (зони за обществен отдих, пешеходни зони, осветление и др.); обновяване и модернизация на зони с потенциал за икономическо развитие; подобряване на спортна инфраструктура; опазване, популяризиране и развитие на културно и природно наследство; инвестиции в образованието – образователна инфраструктура и инфраструктура за обучение и инвестиране в социална инфраструктура.