Обвинен, че е принудил добричлийка да проституира в Германия, даде съгласие да бъде екстрадиран

На 15.02.2011 г. Добричкият окръжен съд ще обяви решението си по искането на Районен съд град Брауншвайг, Федерална република Германия за предаване на 28-годишния Севдалин С. А. Днес той заяви пред съда, че желае да бъде екстрадиран, колкото се може по-бързо.

Обвинен, че е принудил добричлийка да проституира в Германия, даде съгласие да бъде екстрадиран
Срещу него е издадена Европейска заповед за арест по наказателно производство за сводничество и трафик на хора с цел сексуална експлоатация. Престъплението е извършено в периода 01.06.2010 г. – 26.08.2010 г. В Европейската заповед за арест е посочено, че в съучастие с друга българка, Севдалин А. е превел 19 годишна добричлийка до гр. Брауншвайг с фалшиво обещание да й намери работа в кафене, където да получава заплащане до 1000 EUR на ден. Той й взел личните документи и с побой я принудил да работи като проститутка. Приходите от тази дейност били събирани от другото лице и предавани на Севдалин А. 19-годишната получавала само храна и можела да напуска жилището, придружена от другата обвиняема по делото. Севдалин А. заплашвал девойката, че ще я убие и нарани.

Престъплението се наказва по немския Наказателен кодекс с лишаване от свобода до 15 години.

Добричкият окръжен съд даде три дневен срок на Севдалин А., в който той писмено може да се откаже от доброволното си съгласие за предаване на германските съдебни власти.

28-годишният е с мярка за неотклонение задържане под стража.