Добруджа ще играе в евротурнирите за девета поредна година

Шампионът на България по хандбал ще участва в турнира за Купата на ЕХФ.

Добруджа ще играе в евротурнирите за девета поредна година

Мъжкият състав на ХК Добруджа за девета поредна година ще се представи на европейска сцена. Отборът от Добрич ще подаде заявка за участие в срок, до 6 юли.



Добруджа е шампион на България, но страната ни няма квота за Шампионската лига. Затова жълто-зелените ще играят във втория по сила евротурнир - Купа на Европейската хандбална федерация. Останалите български отбори имат прави да играят в Челъндж къп.

Първите евромачове на Добруджа се очаква да бъдат в средата на септември. Подготовката на отбора ще започне в началото на август.

Припомняме, че Добруджа неизменно се представя на международната сцена от 2005 година. Най-успешно бе участието на добричлии през 2008/2009 година, когато пред родна публика бяха победени Драгунас (Литва) и Пролетер (Сърбия), а жълто-зелените хандбалисти достигнаха до 1/8-финалите в Челъндж къп.

Краси Коев
Със 126 гола Красимир Коев от Добруджа стана голмайстор на А хандбална група за изминалия шампионат. В ТОП 10 на най-резултатните хандбалисти в първенството влязоха още двама добруджанци - Венци Петров, девети и Джошкун Якубов, десети.