Димки и бутилки с камъни хвърчаха край централата на "Атака"; Избират шеф на ДАНС с широка подкрепа

Ася Петрова командирована в Шумен, за да следи процеса по "Килърите", съобщават още вестниците във вторник

Димки и бутилки с камъни хвърчаха край централата на "Атака"; Избират шеф на ДАНС с широка подкрепа

Протест.




„Труд":

Димки и бутилки с камъни хвърчаха край централата на "Атака"

Малко след 22 часа напрежението около мирното шествие на протестиращите ескалира, след като те стигнаха в близост до централата на "Атака" на столичната улица "Врабча". Тя бе обградена от плътен кордон жандармерия. По посока на сградата полетяха пластмасови бутилки, членове и симпатизанти на националистическата партия отвърнаха със същото.
Протестиращите запяха националния химн и пред тв камерите показаха поливинлитрови шишета, пълни с камъчета и пясък, които са летяли към тях откъм централата на националистите. "Турци сте!", крещяха те.


ДАНС.

„Дума":

Избират шеф на ДАНС с широка подкрепа

Изборът на Делян Пеевски за шеф на ДАНС бе отчетен като политическа грешка, а новата кандидатура ще бъде обсъдена, за да получи широка обществена подкрепа. Това обеща вчера премиерът Пламен Орешарски пред около 40 представители на протестиращите, които покани в Министерския съвет. Той обаче призна, че ще е трудно у нас да се намерят безспорни авторитети. Давам си сметка за рисковете, които съм поел, но те са по-големи, отколкото очаквах, заяви Орешарски. Той призна още, че е подценил нееднозначното обществено отношение към фигурата на Пеевски.


БСП.

„Стандарт":

Първанов си иска БСП

Кърваво писмо до "Позитано" 20 изпрати Георги Първанов. Бившият лидер на БСП обвини сегашното партийно ръководство в "безотговорни действия". Той настоя и за спешно свикване на пленума. "Високомерието и пренебрежението към различните мнения не само създават напрежение в левицата, но и криза на доверие към управлението", пише Първанов. "Очаква се той да поиска оставката на Станишев и отново да оглави БСП, за да я извади от жестоката криза", коментираха висши социалисти. Ако цената за оцеляването на кабинета "Орешарски" е оставката на Станишев, той трябва незабавно да я подаде, призова и бившият лидер на столичните социалисти Румен Овчаров. Депутатът от БСП Георги Кадиев пък свика протестен митинг на свои съпартийци срещу сегашното ръководство на столетницата.

Ася Петрова.

„24 Часа":

Ася Петрова командирована в Шумен, за да следи процеса по "Килърите"

Зам.-главният прокурор Ася Петрова ще бъде командирована в Шумен. Това стана ясно след срещата между главния прокурор Сотир Цацаров, министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев и изпълняващия длъжността председател на ДАНС Владимир Писанчев.
Ася Петрова ще бъде командирована в Шумен, за да следи процеса по "Килърите", по който тя работеше, обясни Цацаров и допълни, че Петрова остава зам.-главен прокурор

Скандал.

„Новинар":

Светият синод заклейми гей парада в София

Хомосексуалността, бисексуалността и транссексуалността са противоестествено и особено вредно нарушаване на Божията повеля, се казва в официално изявление на БПЦ
Светият синод на Българската православна църква заклейми запланувания за 22 юни в София гей парад. Това стана с официално изявление, публикувано на интернет страницата на Светия синод.