Детелина Николова заседава с Управителният съвет на Националното сдружение на общините

Кметът на Добрич Детелина Николова ще вземе участие днес в заседание на Управителния съвет на Националното сдружение на общините, което ще се проведе в град Русе от 14.00 часа.

Детелина Николова заседава с Управителният съвет на Националното сдружение на общините

На заседанието ще бъде разгледана рамка за позиция за предстоящи срещи на Управителния съвет с ръководството на Народното събрание, парламентарните групи и министър-председателя. Кметът Детелина Николова ще докладва за организацията на Деня на диалога между законодателната и местна власт.



Ще се разгледат още теми, свързани с рамка за взаимодействие с Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия, актуализация на състава на контактните групи на НСОРБ с министерства и ведомства, както и позиция по проекти на нормативни актове.

Кметовете ще дискутират и създаване на Консултативен съвет на общините от мрежата „МЕРИ”, бизнес – план на „НСОРБ – Актив” ЕООД и актуални въпроси за създаване на регионални представителства на Сдружението на общините. Заседанието ще завърши с избор на място за провеждане на Годишната среща на местните власти.