120 общински служители ще преминат обучение за повишаване на квалификацията си

Сключен е договор за изпълнение на проект „Повишаване на квалификацията на служителите от Община град Добрич“ по Оперативна програма „Административен капацитет”.

120 общински служители ще преминат обучение за повишаване на квалификацията си

Той беше представен днес в нарочна пресконференция от зам.-кмета Надежда Петкова и ръководителя на проекта Боряна Андреева - шеф на Дирекция “Административно, информационно и техническо обслужване” в общината. С проекта се предоставя безвъзмездна финансова помощ в размер на 89 395,68 лв. и тя покрива всички разходи по обучението. Периодът на изпълнение е 12 месеца - до 08.05.2014 г.




Обща цел на проекта е подобряване на професионалната компетентност и капацитета на служителите от общинска администрация Добрич за по-ефективно и ефикасно изпълнение на задълженията им.


През обучение в Института по публична администрация в 29 различни направления ще преминат общо 88 служители. В чуждоезиково обучение са включени са 41 общински служители в 7 различни нива по английски, румънски и немски език. Шестима ще се обучават в жестомимичния език. В специализираното обучение за общински служители темите са четири: Правила и практическо приложение на договори по FIDIC; Инвеститорски контрол на строежи и ремонти; Актуални моменти в практическото прилагане на ЗУТ; Установяване, изчисляване и удостоверяване на осигурителен стаж. Работа с учрежденски архиви – общо за 28 служители.

 
Постигането на заложените цели ще допринесе за по-ефективна, обърната „с лице към хората”, ориентирана към потребителите на административни услуги администрация.

Предстои и обучение на служители по програма на Националното сдружение на общините, в което вероятно ще бъдат обхванати останалите 25% от местната администрация, които не са включени в настоящия проект.


Надежда Петкова и Боряна Андреева