Социалните заведения в Добрич се състезаваха в конкурс за най-красива градинка

През април кметът на Община Добрич Детелина Николова отправи призив към институциите и гражданите за масово включване в общонационалната кампания "Да изчистим България за един ден".

Социалните заведения в Добрич се състезаваха в конкурс за най-красива градинка

Във връзка с отправения призив, от 08.04.2013г. отдел "Здравеопазване и социална политика" към  общината  стартира организацията на конкурс под надслов "И ние можем", в който взеха участие служители и  потребители на социалните услуги за деца и възрастни, функциониращи на територията на града ни. Всички заедно почистиха, озелениха и засадиха с цветя дворните си площи, като вложиха много усилия, творчество и фантазия в аранжирането и оформлението им.  



Градинката на Дневния център за възрастни с увреждания и Центъра за социална рехабилитация и интеграция

     

На 06.06.2013г. жури , съставено от представители на общинска администрация и членове на Постоянната Комисия по здравеопазване и социална политика към ОбС Добрич, имаше нелеката задача да оцени и класира оформените във всяко социално заведение дворни площи и да определи отличилите се в надпреварата за най- красива градина.       


Градинката на Дневния център за деца с увреждания


Тъй като всички –  потребители и служители бяха вложили много труд и старание, след дълги колебания журито взе решение да присъди 3 първи места – на Център за настаняване от семеен тип-1 и 2, Дневен център за възрастни с увреждания и Домашен социален патронаж, 3 втори места – на Център за настаняване от семеен тип-3, Дневен център за деца с увреждания, Приют за деца и Защитени жилища и 1 трето място – на Преходно жилище. Всички участници получиха награди – градински аксесоари и инструменти.


Градинката на Домашния социален патронаж


Община град Добрич благодари на всички участници, които с желание и ентусиазъм се включиха в инициативата и допринесоха нашият град да стане  по-приятно и уютно място за живеене.


Градинката на Дома за стари хора



Градинката на ЦНСТ - 3



Градинката на ЦНСТ 1 и 2 и ЦОП



Градинката на Преходно жилище


Изобретателните обитатели на преходното жилище се подготвят за самостоятелен живот, видно и от градинката, която са си засадили.