Времето в събота

Днес преди обяд над Дунавската равнина и Добруджа ще преобладава слънчево време. Над Южна България и Предбалкана ще има разкъсана облачност, значителна над югоизточната част от страната и Централния Предбалкан, където на отделни места ще превалява дъжд. След пладне и преди полунощ ще се развива и купесто-дъждовна облачност и на места отново ще превали краткотраен дъжд, придружен от гръмотевици и временно усилване на вятъра, съобщава Агенция "Фокус".

Времето в събота

Максималните температури ще са между 22° и 27°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи за Агенция "Фокус" Красимир Стоев, дежурен синоптик.



Над Черноморието преди обяд ще има разкъсана облачност, по-значителна над южното крайбрежие, а над северно - ще бъде слънчево. След обяд и преди полунощ ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Максимални температури на въздуха: 23° - 25°. Температурата на морската вода е от 12° - 13° по северното до 15°-16° по южното крайбрежие.