В Добрич вече има клуб по водни спортове

Те ще се практикуват в басейна в спортен комплекс "Русалка", който вече е напълно готов да отвори врати. Клубът ще носи най-подходящото име за спортовете в Добрич - Добруджа.

В Добрич вече има клуб по водни спортове

Учреден бе Спортен клуб по плувни спортове Добруджа. На първото събранието в зала "Русалка" бе приет уставът и бе избрано ръководството му.


Спортовете, които клубът ще развива са плуване, синхорнно плуване, водна топка, скокове във вода и други.

За председател на новоучредения клуб бе избран Минчо Минчев. В ръководството влизат още Николай Дяков, Кирил Милев, Тихомир Георгиев, Йордан Андреев, Светлин Колев и Камен Атанасов.

Целите, които си поставя Добруджа са да повиши физическата и спортната култура сред младежта, да развива високо спортно майсторство - като участва в национални и международни турнири, да организира и провежда състезания, да квалифицира треньорските кадри и др.

Басейнът в Добрич е напълно ремонтиран и вече е модерно спортно съоръжение, което е готово да заработи отново след четвърт век. Той отговаря на изискванията за малък олимпийски басейн. Дължината му е 25 метра, а дълбочината - между 1.85 и 2.25 метра. Създадени за всички необоходими условия и за треньори, съдии и публика - 70 места за зрители има на трибуната, а още 80 - около самия басейн.

Планира се и завръщането на плувните спортове в програмата за обучение на Спортно училище "Георги Стойков Раковски" - Добрич.