Разследван за кражба на крави остава в ареста

Окръжен съд – Добрич потвърди наложената на 38-годишния Милен П. Г. от град Добрич мярка за неотклонение задържане под стража. Той е обвиняем по досъдебно производство за това, че на 10 срещу 11 май в село Плачи дол е отнел 6 крави.

Разследван за кражба на крави остава в ареста

В резултат на проведените от служители на Второ Районно управление Полиция – Добрич следствени и оперативно - издирвателни мероприятия, откраднатите животни са били открити в село във варненска област.

На 30 май Милен е бил привлечен като обвиняем, а на 31 май Районен съд – Добрич му е наложил най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража.

Той обжалва пред въззивния съд определението за задържането му. Неговият адвокат посочи, че то е необосновано и неправилно по отношение на това, че съществува реална опасност подзащитният му да се укрие или да извърши друго деяние. Защитникът уточни, че срещу Милен не се водели висящи дела и той е реабилитиран. Липсвали и доказателства за опасност да повлияе на хода на разследването. В последната си дума задържаният помоли за по-лека мярка за неотклонение, предвид семейните му задължения.

Според представителя на Окръжна прокуратура – Добрич жалбата е неоснователна. Събраните от разследването доказателства сочели по недвусмислен начин авторството на 38-годишния на престъплението, за което е привлечен да отговаря. Прокурорът обърна внимание на направения от първоинстанционния съд извод за наличие на реална опасност Милен да се укрие или да извърши друго деяние.

Окръжен съд – Добрич след като се запозна с материалите по делото и взе предвид изразените от страните становища, остави без уважение жалбата. Актът на въззивния съд е окончателен.