Албена - домакин на футболните квалификации за железничари

<p>От 9<span lang="BG"> до 15 юни </span>в курортa Албена ще се състои квалификация по футбол в група <span lang="BG">&bdquo;</span>А<span lang="BG">&rdquo;</span> за класиране за финалите на европейско първенство по футбол за железничари, което ще бъде в Русия. </p>

Албена - домакин на футболните квалификации за железничари

Определени са три квалификационни групи, като първите два отбора от всяка се класират за финалите. Отборите на Франция, като първенец на предишното първенство и Русия, като домакин, са двата отбора, осигурили участието си.



В група А участват отборите на домакина България, както и съставите на Дания, Словакия, Казахстан и Азербайджан. В групата ще се играе всеки срещу всеки, като първите два отбора се класират за финалите. Жребият ще бъде изтеглен на техническата комисия на 9 юни. Срещите ще се състоят от 10 до 14 юни, информират от пресцентъра на Албена. Първенството се организира от Български железничарски спортен съвет, под ръководството на инж. Кирил Ангелов – председател, и инж. Огнян Ръждавички – зам.-председател. Основен спонсор е Държавна компания Железопътна инфраструктора.

За първи път в първенство ще участва отборът на Азербайджан, който е член на Международната спортна организация на железничарите в Европа от 2012 г.

Главен съдия на турнира е Георги Камишев - зам.-председател на дисциплинарната комисия на БФС, а главен секретар - Костадин Костадинов. Двама от съдиите ще бъдат международни - Ивайло Стоянов и Георги Кабаков.