Добрич приема ученическите финали по тенис на маса

<p>Градът ни ще бъде представен от ПМГ "Иван Вазов" и ОУ "Христо Смирненски".</p>

Добрич приема ученическите финали по тенис на маса

От петък до неделя в зала "Русалка" в Добрич ще се проведе индивидуалното и отборно първенство по тенис на маса за ученици от 5 до 7 клас.



За финалите се класираха 10 отбора при момчетата и 10 при момичетата. В четвъртък вечер на техническата конференция ще бъде изтеглен жребият. Откриването на турнира е в петък от 9.00 часа. Веднага след него започват мачовете от отборния шампионат. Първоначално тимовете ще бъдат разделени в две групи по 5, като първите два ще се класират за 1/2-финалите. В събота ще бъдат излъчени отборните шампиони на България, а в неделя индивидуалните първенци при учениците от 5 до 7 клас.

Добрич ще участва с ПМГ "Иван Вазов" при момчетата и ОУ "Христо Смирненски" при момичетата. Те се класираха за финалите като градски шампиони.

Организатор на турнира в Сдружение училищен спорт, туризъм и младежки дейности Добруджа - Добрич. Проявата е финансирана от Министерството на младежта и спорта. Турнирът се осъществява с подкрепата на Община Добрич, хотел България и Спортен комплекс Русалка.