01.06.2013 - 10 часа - Градски парк - Ателие СЛОВО

Ателие "Слово" ще се проведе в Розариума в парка от 10.00 до 16.00 ч. Има занимания и за деца и за родители.

Предиобед ще редим строфи от познати стихотворения, ще пишем с бобената азбука, решавайки детски кръстословици. „В междучасието” всеки може да нарисува своя книгоразделител. С помощта на писателката Яна Язова ще се покаже как с щрихи могат да бъдат нарисувани лицата на Кирил и Методий,  Ботев, Вазов, Левски, Бачо Киро. За най-малките - да свържат пунктира и да открият кой се крие зад буквичките.


 

Следобед - лаборатории за четене и писане

Ще четем французина Реймон Кьоно, който разказва една банална случка по 99 начина, и ще пишем по него. Ще четем и в уникална библиотека под открито небе с класически и съвременни книги, речници и помагала. Който пожелае, може и да се разпише в „тетрадката за четене”, препоръчвайки своята любима книга.

С помощта на Франц Кафка, Федерико Гарсия Лорка и Стефан Цанев ще пишем под небето кратка проза, есета, публицистика или поезия.

 

Участниците ще получат и подарък (книжка с курс по творческо писане). Ако искате да споделите нещо интересно или да се възмутите от някоя прочетена книга, ние сме вашата публика, съобщават модераторите.

(модератори: Дияна Боева и Валентина Добринчева; ще ни помагат ученици от ЕГ „Гео Милев”)

Бележка: когато и да дойдете в Розариума, можете да се включите в инициатива по избор!

 

И още една бележка:

При лошо време ателие Слово ще бъде в камерната зала на Младежкия център - на 2 етаж!