БСП - единствени с повече гласове на изборите в Добрич

2 хиляди повече добричлии са гласували за БСП на последните избори в сравнение с предходните парламентарни през 2009 година, отбеляза общинският председател на социалистическата партия Владимир Калчев.

БСП - единствени с повече гласове на изборите в Добрич

Преди 4 години гласовете за БСП в град Добрич са били 8135, а сега - 10 186. Владимир Калчев съобщи, че в същото време гласовете за ГЕРБ намаляват с 10 хиляди - от 24 326 през 2009 година на 14 612 сега.

 

Анализът показва, че има райони в града, в които БСП печели изборите - около Хуманитарна гимназия, кварталите Дружба и Добротица, улиците Дунав и Екзарх Антин I.

 

Единствената политическа партия, която е увеличила резултата си на тези избори спрямо предходните парламентарни е БСП, коментира лидерът на социалистите за Добрич Владимир Калчев. Това е резултат от последователната ни политика в защита на интересите на обществото и гражданите, заяви още той.

 

БСП ще внесе сигнал до областния управител във връзка с две решения от вчера на Общински съвет - Добрич - относно задание за изработване на Общ устройствен план на град Добрич и прекратяване на съсобственост в имот в ЖК "Дружба". Станахме свидетели на нещо безпрецедентно, измества се центърът на управление на Община Добрич, а кметът отказва да изпълнява решения на общинския съвет, коментира вчерашната сесия Владимир Калчев.

 

Ние няма да оставим в комфорт и колективна безотговорност да се управлява Добрич, заяви общинският съветник от БСП арх. Емилия Добрева. Тя коментира и темата за такса битови отпадъци. Ще искаме тя да се изчислява с методика, която реално отчита количеството отпадъци, на пример на човек, а на както е сега - на база на данъчната оценка, което е несправедлив подход, обясни арх. Добрева.