Всяка една неделя: Фен на Добруджа изгледа на живо всички мачове за сезона

Тихомир Маринов е навярно първият фен на Добруджа, който може да се похвали, че не е проуснал нито един мач на любимия си отбор в рамките на цял сезон.

Всяка една неделя: Фен на Добруджа изгледа на живо всички мачове за сезона

Най-голямото доказателство, че Добруджа е голям отбор са неговите фенове. Дори и във В група стотици подкрепяха жълто-зелените на всеки мач на стадион "Дружба", а вярната добруджанска агитка следваше тима при гостуванията. Феновете имат голяма заслуга отборът от Добрич да изиграе един блестящ сезон, в който допусна едва 3 равенства и нито една загуба, доказвайки, че е категорично най-добрият в групата.


 

Един от тях постави своеобразен рекорд - 100% успеваемост за сезон, от първия кръг в Провадия, през Кубрат, Бяла, Две Могили, Белица, Преслав и т.н., до домакинството на Септември и връчването на купата в неделя. Името на този верен фен на Добруджа е Тихомир Маринов, на 26 години, висшист, роден, живее и работи в Добрич. 

 

Добрич Онлайн: Как стана фен на Добруджа?

Тихомир Маринов: Запалих се по отбора още от първия мач, който гледах. Баща ми и дядо ми ме заведоха на Добруджа - Етър през 1991 година. Започнах да ходя редовно на домакинствата. Първите години с дядо ми, а след това в агитката. Първото ми гостуване беше във Варна на Спартак.

 

Добрич Онлайн: Гледал си всички мачове на Добруджа през този сезон. Кой според теб беше най-силният мач на отбора през това първенство?

Тихомир Маринов: Победата над Дунав с 4:0 през есента. Надиграхме категорично прекия съперник за първото място. Добруджа игра много силно и в Две могили тази пролет - 8:0.

 

Добрич Онлайн: А кой според теб е най-добрият футболист на Добруджа за сезона?

Тихомир Маринов: Не обичам да давам такива персонални оценки. Всички футболисти, играли през този сезон, имат заслуга за първото място и им благодаря.

 

Добрич Онлайн: Кой беше най-красивият гол на Добруджа през този сезон?

Тихомир Маринов: Два са - на Младен Стоев - Маджо срещу Кубрат и на Васил Тачев срещу Септември (Тервел).

 

Добрич Онлайн: Добруджа изпълни целта и се класира за Б група. Какво очакваш от следващия сезон?

Тихомир Маринов: Надявам се отборът да се запази и да се вземат нови футболисти на определени постове. Очаквам да сме сред силните отбори в Б група. Искам да сме безапелационен домакин и да се борим за колкото може повече точки навън.

 

Аристон - Добруджа в РусеАристон - Добруджа в Русе 

 

...и гол за Добруджа!...и гол за Добруджа! 

 

В Бяла, ВарненскоВ Бяла, Варненско 

 

Тихомир МариновТихомир Маринов