Условно наказание за бивш банков охранител, теглил пари от чужди сметки

Наказание 6 месеца лишаване от свобода при 3 години изпитателен срок и глоба в размерна 1 250 лв. получи 59-годишният Васил М. Йорданов от Добрич. Окръжен съд – Добрич одобри днес сключеното между него и Окръжна прокуратура споразумение за решаване на делото му в досъдебното производство.

Условно наказание за бивш банков охранител, теглил пари от чужди сметки
По силата на споразумението той се признава за виновен в това, че през периода от 01.04.2008 г. до 10.11.2012 г. в Добрич, при условията на продължавано престъпление е използвал 9 различни чужди дебитни карти, без съгласието на техните титуляри и получил общо 5 070 лв., които са възстановени изцяло, като деянието не представлява по-тежко престъпление.
    
По делото е установено, че Йорданов е работел като охранител на банков клон в Добрич. Случвало се да помага при предоставяне на дебитни карти на клиенти на банката.  Така се запознал с работата с тях и проучил непотърсените дебитни карти, включително договорите към тях. След това взел тези карти и договорите им, чийто срок на валидност предстоял да изтече. Чрез тях той изтеглил сумите от сметките на пострадалите лица.  
   
Йорданов заяви пред Окръжен съд – Добрич, че доброволно е подписал споразумението, разбира съдържанието му, отказва се от разглеждане на делото по общия ред и приема последиците му на влязла в сила присъда.

Определението, с което Окръжен съд – Добрич одобри споразумението, не подлежи на обжалване и протест.