Награждават 29 добрички учители за 24 май

С почетна грамота „Неофит Рилски” на Министерството на образованието, младежта и науката са удостоени четирима добруджанци. Трима от тях са от областния град – директор, помощник – директор и учител.

Награждават 29 добрички учители за 24 май
Петима преподаватели и един директор ще получат плакет от кмета Детелина Николова. Наградите ще бъдат връчени утре вечер, на тържествено събрание – концерт, от 18 часа в Огледална зала.

Други 19 техни колеги от училища и детски градини ще бъдат наградени с грамоти на 22 май от 11 часа в Художествената галерия, когато ще бъде открита и традиционната годишна изложба на художниците – педагози.

Две детски градини и едно училище ще получат грамоти за значими годишнини от създаването им – ЦДГ №8 „Бодра смяна” за честване на 50-годишен юбилей, ЦДГ № 10 „Слънчице” – за своята 45-годишнина и СОУ „Димитър Талев” – за 25 години.

Приз „Учител на годината” връчи СБУ на преподавателката по български език и литература от ОУ „Христо Ботев” Димитрина Славова, на 16 май в София. Министърът на образованието, младежта и науката чл.-кор. Николай Милошев участва в церемонията по връчването на наградите на ХVІ Национален конкурс „Учител на годината”.

Наградите бяха връчени от Марин Райков - министър-председател и министър на външните работи на България, от Пламен Димитров президент на Конференцията на независимите синдикати в България, както и от  министър Николай Милошев, който връчи статуетката на СБУ „Учител на годината – 2013” в хуманитарно направление.