Деца-модели от цял свят на конкурс в Албена

Седмото издание на международния конкурс за деца-модели „Best Child Model of the World 2013" ще се проведе от 25 до 31 май в Албена, съобщават от пресцентъра на курортния комплекс.

Деца-модели от цял свят на конкурс в Албена
„Best Child Model of the World" е един от малкото в света лицензирани конкурси за деца-професионални модели и е част от верига конкурси „Best Model of the World". От сцената на „Best Child Model of the World" младите модели започват кариерите си по световните модни подиуми, телевизионни предавания, реклами, филмови продукции и други. Деца от цял свят участват в конкурса, който символизира тяхното приятелство и креативност. Бразилия, Босна и Херцеговина, Аруба, Венецуела, Франция, Русия, Нигерия, Южна Африка, Намибия, Украйна, Казахстан, Румъния, Доминиканска Република, Америка, България, Кипър, Татарстан, Замбия, Сърбия, Турция, Унгария както и много други страни изпращат своите деца-модели, за да покажат професионалните си умения, чар, красота и присъствие, дефилирайки с модни колекции на известни дизайнери.
 
Конкурсът се организира за седми пореден път през месец май т.г. в курорта Албена. В него ще участват 60 деца в 5 възрастови групи от Русия, Пуерто Рико, САЩ, Южна Африка, Нигерия, Татарстан, Украйна, Грузия, Италия, Албания, Кипър, Турция и България. По програма тази година децата и техните придружители ще участват в благотворителни събития, вечер на талантите, вечер на цирковото изкуство, вечер на националните костюми. Официалният език на конкурса е английски. Финалът на конкурса ще се проведе на 31.05 на специалната сцена на Вариете Албена с международно жури и медии. Всички се подготвят за Гала церемонията и различните мероприятия с помощта на професионални хореографи и аниматори. Гала церемонията ще се излъчи както по БНТ1, такa и по някои чужди телевизии.