Преглед на печата

Турция отпуши тапата на границата ни; Добрев: Бих приел министерско кресло

Преглед на печата
Стандарт

Турция отпуши тапата на границата ни

След двудневна тапа на Капитан Андреево Турция клекна пред исканията на българската страна и пусна превозвачите. Граничният пункт беше заварден за 48 часа. В петък вечерта спешно към мястото отпътува и транспортният министър Кристиян Кръстев. На браздата пристигнал и заместник-валията на Одрин, който донесъл "лулата на мира". Така с разписан документ от турска страна стана ясно, че ограниченията за нашите превозвачи спират.
Съседите ни са декларирали, че срещу нашите превозвачи няма да бъдат прилагани рестриктивни мерки от страна на техните митнически власти. След 15 дни транспортните министри на двете държави ще проведат среща, на която да обсъдят ситуацията от двете страни на границата.

24 Часа

Добрев: Бих приел министерско кресло

„Бих приел министерско кресло със самочувствие, че вече знам какво да направя". Това заяви в предаването Дикoff бившият министър на енергетиката Делян Добрев.
Той добави, че все още нямат състав на членовете на кабинета, но Бойко Борисов ще е премиер. „Знае се обаче, че ще има отделни министри на енергетиката, туризма и икономиката", сподели той.
Според него ГЕРБ е допуснала много грешки, но неговата грешка е била, че не разделил в две министерства това на икономиката и на енергетиката.

24 Часа

12 от новите депутати са били сътрудници на ДС

Дванайсетима от народните избраници в 42-то Народно събрание са били сътрудници на бившата Държавна сигурност, сочи справка на специализирания сайт desebg.com сред обявените от ЦИК членове на новия парламент, цитиран от bTV.
По четирима са депутатите с картончета от БСП и ДПС, тези на ГЕРБ са трима, а от „Атака" - един. 20 от новите народни представители са избрани в по два избирателни района и предстои ЦИК да обяви имената на тези, които ще вземат дублиращите се мандати.
В изборните си листи четирите формации бяха издигнали повече кандидати с агентурно минало. Най-много бяха кандидатите на ДПС - 16, следвани от тези на БСП - 15, бившите агенти в листите на ГЕРБ бяха шестима, а при „Атака" - четирима.

Монитор

Удариха дизайнерската дрога по морето

Дизайнерската дрога, която стана хит в последните години по морето, беше ударена от ГДБОП. Антимафиотите и служители от Агенция „Митници" атакували магазините в курорта Слънчев бряг и в Бургас. Там били намерени стотици опаковки с психоактивни вещества, които били представяни като „соли за вана" и „ароматен и билков тамян". Цената на една опаковка варирала между 15 и 60 лева в зависимост от вида и грамажа. В опаковките се съдържало опасното наркотично вещество JWH-018, съобщават от МВР. Освен по морето антимафиотите разбили и магазина от същата верига в София. Така общото количество на намерената опасна дрога набъбнало до близо 700 пакетчета с около половин килограм наркотици. Назначени са експертизи, които да установят точния състав на дизайнерските опиати.