Кукленият театър ще помага на талантливо момче от защитено жилище

След като бе отличен на национален форум за театрални кукли, 14-годишният Стефан Недялков бе поканен от директора Петър Петков да гостува на 13 май в Държавния куклен театър „Дора Габе” в Добрич

Кукленият театър ще помага на талантливо момче от защитено жилище

Стефан Недялков от Добрич получи трета награда при участието си в Националния конкурс за изработване на театрални кукли на любими литературни герои, който се проведе в Сливен. В културния форум са се включили  370  ученици, а журиращият екип е оценявал 306 кукли. Стефан Недялков е изработил самостоятелно Педя човек-лакът брада. Куклата е представена в експозицията на Музея на театралните кукли на любими литературни герои в Сливен.



Стефан  Недялков  разговаря с  Петър Петков. Разгледа кукли, изработени от художника Ели Качулева, и бе поканен да се включи в творческия процес при изработването на театралните кукли за бъдещите постановки  в  Държавния куклен театър „Дора Габе”. Екипът в културната институция изрази готовността си да подкрепя талантливите идеи на лъчезарния Стефан, който живее в един от центровете за настаняване от семеен тип в Добрич.