21-годишен от Оброчище ще отговаря за две домови кражби

Районен съд – Балчик ще разгледа утре наказателно дело срещу 21-годишния В. Г. Ас. от Оброчище. Той е подсъдим по обвинение на Районна прокуратура – Балчик за кражба на дрелка, ъглошлайф и два мобилни телефона, всичко на обща стойност 378,90 лв.

21-годишен от Оброчище ще отговаря за две домови кражби
Държавното обвинение посочва в обвинителния акт, че В. Ас. живеел изключително бедно с майка си и двамата си братя. Извършвал кражби, за да преживява от парите от откраднатите вещи.

Една вечер през юли 2012 г. младежът влязъл в двора на съседа си и от пристройка към къщата му, където се съхранявали инструменти, взел дрелка и ъглошлайф. Същата вечер посетил мъж от Оброчище и му казал, че ги продава за 20 лв. Купувачът го попитал, дали вещите не са крадени. В. Ас. отговорил, че е работил при един човек и този му ги дал вместо пари. Купувачът му платил 10 лв., а другите обещал да му даде по-късно. След като разбрал, че инструментите са крадени, той ги предал доброволно на полицията и били върнати на собственика им.

На 21.10.2012 г. срещу 22.10.2012 г. младежът извършил кражба от дома на друго лице от Оброчище. Късно вечерта той се прибирал по улица в селото и съзрял отворен прозорец на къща. Надникнал през него и видял на диван до прозореца два мобилни телефона, като единият се зареждал. Пресегнал се и ги взел. Продължил пътя си и изхвърлил СИМ картите. След това посетил свой познат, където имало и други хора. На двама от тях продал телефоните – единият за 10 лв., а другият за 5 лв. Обяснил им, че апаратите са му донесени от Германия. След разкриване на престъплението единият телефон бил върнат на собственика му.