Подрастващите ракети на Изида бележат нови успехи

Тенисистът на Изида (Добрич) Атанас Стоянов намери място в основната схема на турнира за състезатели до 16 г. в Русе, който е от календара на БФТ.

Подрастващите ракети на Изида бележат нови успехи

Ракетата на добричкия клуб се класира за основната схема след две победи в квалификациите срещу поставения под номер 6 Антонио Терзийски от ТК 15-40 (София) с 6:4 4:6 6:2 и над Александър Пенев от Русе с 6:2 6:3 във финала за влизане.



Чудесно е, че Наско бие след като се има предвид, че той не е участвал в турнири и не е тренирал близо година заради тежка контузия и операция. Невероятно завръщане! За съжаление другия представител Михаил Йовев загуби злощастно с 5:7 5:7 от същия Пенев от Русе в първия кръг. В основната схема ще играят директно заради добър ранкинг още трима състезатели на Изида - Стефан Миланов и Богомил Параскевов при юношите и Вероника Георгиева при девойките”, заяви треньорът Юри Дойчев пред пресцентъра на „Изида”.


В същото време 8-годишната Михаела Йорданова от Изида спечели сребърен медал при момичетата на „оранжев корт” в Русе, който е от Програмата Тенис 10 на БФТ. Възпитаничката на Ивайло Коев записа 3 победи – две в предварителната група и една на полуфинала, след което стана участничка в един изключително интересен и оспорван финал на централния корт, минал през множество обрати. Йорданова поведе с 3-0 гейма, а след това имаше 3 мач бола при 3-1, но допусна Анастасия-Александра Николова от Варна да изравни и да спечели с 5-3 гейма.