Ад в американско градче: Най-малко 70 души са убити от чудовищен взрив, стотици са ранените

Между 60 и 70 души са загинали и стотици са ранени при експлозията в завод за торове в околностите на град Уейко в американския щат Тексас, предаде АФП, позовавайки се на местната телевизия KWTX.

Ад в американско градче: Най-малко 70 души са убити от чудовищен взрив, стотици са ранените
Тези данни засега не могат да бъдат потвърдени, телевизията цитира директора на бърза помощ в град Уест Джордж Смит. Бебета и възрастни са ранени при взрива във фабриката за тор в Уейко. Няколко сгради са срутени, а други са обхванати от пожар след експлозията. Целият град е евакуиран заради токсичния дим от експлозията и взрива. По нови данни, домът за възрастни „Рест Хевън“ е срутен изцяло, редица негови обитатели са блокирани под отломките. От Департамента по безопасността съобщиха, че други хора, включително деца, са блокирани в блок, намиращ се близо до мястото на инцидента.  

По данни на местна телевизия, между 70 и 100 къщи са разрушени в резултат на взрива.

Всеки момент се очаква да се взриви резервоар. Пожарникарите са се изтеглили от мястото на пожара, защото втори резервоар, използван за транспортирането на безводен амоняк, се е запалил. Екипите на пожарната пълнят колите с вода от местен басейн, докато се борят с огнената стихия.

Броят на пострадалите в резултат на взрива може да достигне стотици. Това съобщи агенция Ройтерс, позовавайки се на ръководител на департамента на местната гражданска защита. Той потвърди, че взривът е разрушил домът за възрастни и че под развалините има хора.