Производител на пико от Добрич остава в ареста

Преслав Петков от Добрич, разследван за производството на пико, ще продължава да търпи най-тежката мярка за процесуална принуда "задържане под стража". Апелативният съд във Варна потвърди като законосъобразно и обосновано определението на Варненския окръжен съд, с което първоначално е задържан под стража.

Производител на пико от Добрич остава в ареста
Пресслужбата на апелативния съд припомня, че в края на март тази година, след полицейска акция във Варна бе арестуван 30-годишният добричлия Преслав Петков, който заедно с Милена Кулиш бе привлечен като обвиняем за производството на амфетаминопроизводни вещества, предназначени за продажба. Още първите процесуално следствени действия – обиски, претърсвания и огледи събраха множество категорични доказателства, че Преслав е съпричастен към престъплението, за което се разследва. Органите на реда иззели „пико”, прекурсори – ефедрин, суровини – тулол и солна киселина, електронни везни и хапчета. В свидетелски показания се установило, че Преслав не само приготвя, но и продава, заедно с Милена наркотичните вещества в определен жилищен район на Варна, като 0,5 грама от тях разменял срещу 20 лева.
 
Апелативният съд във Варна потвърди основанията на първата съдебна инстанция за постоянния арест на Преслав. Решението не подлежи на обжалване.