Съдът постави ултиматум на петима обирджии за се споразумеят с прокуратурата

Окръжен съд – Добрич даде срок на петима подсъдими за грабеж и кражби да сключат споразумение с прокуратурата

Съдът постави ултиматум на петима обирджии за се споразумеят с прокуратурата

Съдът изисква петимата подсъдими и техните адвокати да представят до 19 април в канцеларията на съда сключено между тях и Окръжна прокуратура споразумение за решаване на делото им досъдебната фаза. Георги Д. Г., Мариян Г. Г., Стоян Ал. П., Красимир Ст. В. и Росен Ст. К. са обвинени за грабеж на британско семейство, 9 кражби от жилища, включително от още пет британски граждани, за противозаконно отнемане на моторно превозно средство и за държане на оръжие.



В съдебното заседание днес всеки от подсъдимите заяви, че е съгласен за себе си и даде съгласие по отношение на останалите, да сключат споразумение с прокуратурата.


Пресцентърът припомня, че в началото на годината адвокатите им поискаха възможност до 28.02.2013 г. да сключат с прокуратурата споразумение, но такова не бе представено.

Добричката окръжна прокуратура обвинява Георги за 12 престъпления, Мариян е привлечен да отговаря за 3 деяния,  Росен е обвиняем за пет кражби, на Стоян са повдигнати обвинения за четири. Красимир от Карапелит се изправи пред Добричкия окръжен съд да отговаря за грабежа на британското семейство от Богдан, извършен съвместно с Георги и Росен, отнемането на автомобила им „Фолксваген Поло”, както и за 4 кражби.

Процесът ще продължи на 10.05.2013 г.