Орманджиев за Добруджа - Локо София: Аз бях първият съдия в света, извинил се за отменен гол

Днес, 29 март, Стефан Орманджиев посреща своя 60-и рожден ден. В интервю за Блиц юбилярят говори и за скандалния мач Добруджа - Локомотив (София).

Орманджиев за Добруджа - Локо София: Аз бях първият съдия в света, извинил се за отменен гол
Попитан от Блиц "Кой е най-скандалният ви мач като съдия?", Орманджиев отговаря: "Единият бе в Добрич, когато не зачетох редовен гол за домакините поради лошата позиция, която ме заблуди. На другия ден станах първият съдия в историята, който се извини публично по националната телевизия за неумишлената грешка, наранила футболните хора от този достоен български град."
 
Във въпросния мач в края на март 1996 година реферът скандално ощети Добруджа насред Добрич и железничарите, нуждaещи се от победа, за да се класират за евротурнирите, я постигнаха. Най-фрапиращото отсъждане бе отмененият гол на жълто-зелените, борещи се тогава за шестото място в А група, при бърза контраатака, заради засада, каквато определено нямаше, тъй като подаването бе още в половината на Добруджа. Хиляди фенове завардиха всички изходи на стадион "Дружба" след мача, готови да се разправят с Орманджиев, който се измъкна след няколко часа скрит в полицейска кола.