Изтеглиха с половин час мача на ВК Добруджа 07

Българската федерация по волейбол е променила началния час на дербито от последния 18-и кръг на Висшата лига при мъжете между отборите на Добруджа 07 и Дунав, заемащи първите две места в групата.

Изтеглиха с половин час мача на ВК Добруджа 07

Двубоят ще се играе на 30 март - събота, в зала "Добротица" в Добрич и първоначално трябваше да започне в 17.30 ч. От родната ни централа са взели решение всички срещи от последния кръг да започнат в 17 часа, съобщават от пресцентъра на "Изида" и ВК "Добруджа 07".



С решението се цели да бъде избегната възможността за договорки между отборите, тъй като два състава имат теоретични шансове да завършат втори и да играят бараж за място в Суперлигата. Това са отборите на Дунав и Ботев. В същото време домакините от Добруджа 07 предварително си осигуриха промоция в елита.

 

"Ще играем феърплей и няма да влизаме в никакви договорки. Нашата цел във всички мачове е да играем за победа. Каним всички фенове на спорта в Добрич да бъдат в съботния ден в залата и заедно да отпразнуваме влизането на тима в Суперлигата", заяви треньорът на добричлии Георги Петров.

 

Припомняме Ви, че след мача домакините ще получат от федерацията специална купа за първото място във Висшата лига в Сезон 2012/2013 г.