Абитуриенти организират бал за родители

Група ученици от английската гимназия „Райко Цончев“ и студенти от Добрич за втора поредна година подемат инициативата за организиране на бал за родители

Абитуриенти организират бал за родители
Успешното провеждане на събитието миналата година и интереса от страна на родителите предизвика учениците да превърнат това мероприятие в традиция. Уникалната идея за този бал им е хрумнала, защото искали да направят  жест към своите родители и към родителите на своите приятели, абитуриенти от всички училища в града.

Плакати с изречението „И ние сме дали нещо на света...”, подканват родителите да отделят време за специалната бална вечер, която ще бъде на 29-ти март, петък, от 19:00 часа в ресторант „Албена“.

Програмата, която подготвят учениците ще включва изпълнения на живо на български и чужди хитове от 70-те до 90-те от техни връстници, фолклорна програма и много интересни игри и танци. Всички присъстващи ще имат възможността да участват в томбола с много награди, сред които са екскурзия в Европа, уикенд за двама в к.к. Албена и стипендии за висше образование.

За родителите, дошли облечени с тоалета от абитуриентския си бал ще има специална награда. За да докажат, че това е било тяхното бално облекло, по-възрастните ще трябва да покажат снимки от тяхното завършване.

„Знаем, че родителите ни отделят много внимание и средства за организирането на абитуриентските ни  балове. Виждаме, че дават всичко от себе си, за да се чувстваме добре на дълго очакваният ден, в който поемаме по нов път и искахме да направим нещо за тях. Ще се постараем да ги върнем към спомените от техните ученически години. В инициативата ни помагат и студенти от Висше училище Международен колеж, които ни напътстват за организацията.” – разказват още учениците от английската гимназия „Райко Цончев” в Добрич.