Райков нареди на министрите да бъдат 24 часа на линия

Служебният премиер Марин Райков се скара на министрите в началото на днешното правителствено заседание.

Райков нареди на министрите да бъдат 24 часа на линия
Част от министрите закъсняха за заседанието и това ядоса дипломата. "Мога ли да задам няколко съвсем технически въпроса, защо има свободни кресла", попита той присъстващите министри. Ще ви моля съвсем концентрирано да се опитаме днес да минем по целия дневен ред бързичко, това не означава без анализ, настоя Райков. „Имам вече една чисто техническа молба, колеги. Молбата се отнася за всички на тази маса - моля ви бъдете откриваеми на джиесемите си", настоя служебният премиер.
 
След като аз съм 24 часа на линия, бъдете така добри и вие, освен ако не сте в концертна зала или на среща с мен, нека при всички останали ситуации да бъдете откриваеми, защото това е много важно, подчерта той. Второто, което искам да помоля с оглед на срещите в Брюксел, трябва за в бъдеще да си структурираме много добре целите за такива срещи, настоя още премиерът.
 
По думите му европейските програми не са някакви отвеяни инструменти, става дума за конкретни неща. Трябва с една по-голяма целенасоченост да гоним конкретни цели, поиска Марин Райков. Трябва следващия път да бъдем по-добре подготвени, това е една моя лична молба към всички на тази маса, допълни още премиерът, който късно снощи се върна от работна визита в Брюксел.