Втори добричлия влиза в професионалния ММА

Първият му мач на професионалния ринг ще бъде тази неделя, 24 март, в Кишинев.

Втори добричлия влиза в професионалния ММА

Добричлията Денис Ахмедов ще участва в ММА гала вечер в молдовската столица. Битката в Кишинев ще бъде дебют при професионалистите за 18-годишния ученик. Той вече записа участие на републиканското първенство на България по ММА за аматьори.


 

Денис е многократен медалист от държавните първенства по муай тай за юноши, постигайки две трети, едно второ и едно първо място в страната.

 

Съперник на добричлията ще бъде класен молдовски състезател, с опит в международни срещи. Въпреки това Денис е амбициран да дебютира с победа в професионалния ММА и да надделее на представителя на домакините. Битката им ще е в категория до 70 кг.

 

Денис е състазател на клуб "Десант" - Варна, но основно подготовката му протича в Добрич. В "My Fitness" в Била той тренира при първия професионален ММА боец от Добрич Драгомир Йорданов, постигнал 4 победи от 5 мача. Във Варна пък Денис Ахмедов се подготвя при треньора на "Десант" Николай Добруджански.

 

В Кишинев младият ММА боец ще бъде придружен от своя съгражданин Драгомир Йорданов.

 

Денис и Драго изказват огромната си благодарност към добричкия бизнесмен Иво Пенчев за оказаната финансова подкрепa, благодарение на  която е възможно участието на гала вечерта в Молдова.