Добруджа 07 е в Суперлигата !

След единайсетгодишно прекъсване, добричкият волейбол се завърна в елита

Добруджа 07 е в Суперлигата !

Мъжкият волейболен тим на Добруджа 07 (Добрич) стана шампион на Висшата лига два кръга преди края и спечели визи за Суперлигата. Това стана след победа с 3-2 гейма (23:25, 25:16, 25:16, 20:25, 15:13) над Инвестбанк Тетевен волей. Двубоят бе от 16-ия кръг на втория ни ешелон и се игра пред над 600 зрители в зала „Добротица”.


 

3_600_01

 

7_600_01

 

8_600_01 


„Първо искам да поздравя момчетата. Това е един великолепен отбор. Малко бяхме нервни в мача, не се получаваше играта ни, тъй като залогът беше голям. Важното е, че успяхме да излезем победители и да постигнем целта си. Имахме контузени състезатели и други проблеми, но успяхме да ги преодолеем. Искам да благодаря на момчетата, на спонсорите – които са едни чудесни хора, ръководството на клуба, публиката, която ни подкрепяше и на Вас медиите, които непрекъснато отразявахте събитията.

 

.jpg_600_05 


Удовлетворен съм и много щастлив, че влизаме в Суперлигата - още повече, че за мен това е първа година като треньор. Тръгнахме нервно, с много непредизвикани грешки. Изцяло вниманието ни беше насочено към началния ни удар, там малко прегоряхме. Вторият гейм стабилизирахме посрещането и началния удар. По-същият начин играхме и в третия гейм, но в четвъртия нещата не се получиха. Понякога във волейбола е така. Очаквах да започнем тайбрека с по-добра кондиция, но техният начален удар, който бе изключително силен и рисков, успя да ни пропука в посрещането. Успяхме да ги превъртим с разкъсване на играта. Най-хубавото е, че имахме състезател, който отиде на начален удар и успя да преодолее посрещането на Тетевен. Знаехме, че сме се класирали за Суперлигата преди третия гейм, но това не беше важно. Важно бе да победим Тетевен – единственият тим, който не бяхме побеждавали.


Имаме мачове с Перник и Русе, които да изиграем на пълни обороти и да успеем да направим ритъм, който да ни е основа за играта ни в Суперлигата. В тях ще подобряваме и нашата игра. Причината да имаме приливи и отливи в играта е липсата на достатъчно класни противници във Висшата лига. Ние трябва да играем със силни отбори, които ще ни изградят като характер и състезатели. Най-високата оценка получава отбора за успеха”, заяви треньорът на Добруджа 07 Георги Петров.

 

6_600 


„Поздравявам отбора за постигнатата цел. Предстоят два мача, които са един добър шанс за някои от младите момчета, намирали рядко място в основния състав, сега да влязат в игра и да трупат опит. Ние и друг път сме декларирали, че в нашия отбор искаме повече състезатели от школата ни да намират място в игра. Високите цели, които бяхме поставили в началото на сезона, не позволиха това да се случва толкова често, но ето, че и добре свършената работа, ще даде възможност на някои от по-младите да вземат участие”, заяви клубният президент Веселин Велев. Той добави, че вече е започната работата по селекцията.

 

.jpg_600_06 


„Истинската работа по селекцията ще започне сега. Надяваме се да дадем това, което очаква волейболната общественост на града. Поели сме ангажимент, с помощта и на други бизнесмени, които ще се опитаме да привлечен, че ще успеем да създадем още по-добър отбор, който да дава още по-големи емоции на нашите съграждани. Рано е да говорим за амбиции в Суперлигата. Нашите цели са били да радваме публиката, да създадем една детско-юношеска школа, в която децата на Добрич за спортуват”, добави Велев.  


„Отборът от Добрич изнесе истинска волейболна лекция на своите гости, като им демонстрира как се организира домакински мач на високо ниво и как публиката трябва да подкрепя своя тим. Надяваме се, че са разбрали това. Днес искахме да се получи красив петгеймов мач, в който публиката в залата да се наслади по-дълго на играта на отбора. Във втория и третия гейм момчетата демонстрираха своята класа, а в тайбрека направиха победата по-сладка, като я измъкнаха в самия край. Ние ще продължим да помагаме на клуба и в Суперлигата”, заяви бизнесменът Младен Матеев, който е един от главните „виновници” днес Добрич да се завърне на волейболната карта на България.

 

4_600_02

 

5_600_01

 

1_600_04

 

9_600