Времето днес

Днес още преди обяд в югозападната половина от страната ще завали дъжд, като значителни ще бъдат валежите в Рило-Родопската област, където късно след пладне и привечер ще се развие гръмотевична дейност.

Времето днес
Ще бъде ветровито - в Източна България и северно от планините ще духа силен южен вятър, с пулсации до 25-29 м/сек и там дневните температури ще достигнат 22 - 24°. В останалата част от страната максималните температури ще бъдат между 15° и 20°, в София – около 15°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) – БАН, съобщи Агенция „Фокус”.

През нощта срещу петък от северозапад ще започне да нахлува студен въздух. Над Черноморието ще бъде облачно, без съществени валежи. Ще бъде ветровито със силен южен вятър. Топло време, с максимални температури между 15° и 20°. Температурата на морската вода е 8-9°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините ще бъде много динамично. Ще духа бурен и ураганен вятър от юг-югозапад. На много места, главно в масивите от югозападната част на страната, ще вали дъжд, над 2000-2200 метра – сняг. Значителни ще бъдат валежите в Рило-Родопската област, където след пладне и привечер ще има и гръмотевични бури. Максимална температура на височина 1200 метра – около 11°, на 2000 метра – около 3°.