Времето днес

Максималните температури днес ще бъдат между 14° и 19°, вечерта от югозапад ще започне увеличение на облачността

Времето днес
Днес още преди обяд над почти цялата страна облачността временно ще намалее до слънчево. В следобедните часове, главно над планинските райони, ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще превали краткотраен дъжд. В Източна България ще духа до умерен юг-югозападен вятър, а в Дунавската равнина слаб от изток. Максимални температури между 14° и 19°, в София около 14°. Вечерта от югозапад ще започне увеличение на облачността. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), БАН, съобщи Агенция "Фокус".

Над Черноморието облачността ще е разкъсана, по-често значителна. Почти без валеж. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максимални температури от 10-12° по северното крайбрежие до 14-15° по южното. Температурата на морската вода е 7°, а вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще има променлива облачност. След обяд на отделни места ще превали краткотраен дъжд, над 1900 - 2000 метра сняг. Ще духа умерен, а по високите и открити части силен югозападен вятър. Максимална температура на 1200 метра около 8°, на 2000 метра 1°.