Втори турнир от календара на Билярд федерацията се проведе в Каварна

Иво Бекяров спечели втория ранкинг турнир по билярд в Каварна. В маратонски финал той победи Здравко Славов с 9:7 игри.

Втори турнир от календара на Билярд федерацията се проведе в Каварна

14 майстори на щеката се включиха в турнира по девета топка в "Billiard City Club" - Каварна.


 

Надпреварата се проведе в схема на двойна елиминация, което позволява на състезател и при една загуба да се бори за титлата.

 

На финала Иво Бекяров победи Здравко Славов с 9:7 игри.

 

dsc_6912_600 

 

Третото място спечели Атанас Веселинов, а четвъртото Никола Воденичаров. Приятната изненада на турнира бе Никола Захариев, който се класира пети. След тях в класирането следват Димо Ангелов, Георги Милков, Георги Желев, Николай Желев, Атанас Николов, Александър Павлов, Слави Узунов, Владимир Василев и Емануил Манев.

 

Турнирът е от сериите "Лонгони къп", които се провеждат в клубовете, членуващи в Българска Билярд Федерация. От началото на тази годината сред тях и "Billiard City Club" - Каварна.

 

Първите трима в общото класиране от турнирите в Каварна ще получат правото да играят на изключително престижната надпревара в средата на ноември в София - Турнир на клубните шампиони "Лонгони къп". В него участват само най-добрите билярдисти на клубовете от страната.

 

С триумфа си във втория турнир Иво Бекяров оглави общото класиране към момента. Съвсем близо до него по точки са вторият Здравко Славов и третият Георги Желев.

 

dsc_7031_600 

 

"Billiard City Club" - Каварна има амбицията да развива на високо ниво този красив и интелигентен спорт. Като член на федерацията, играчите на "Billiard City Club" има възможността да играят на всички държавни първенства.

 

В края на месеца клубът ще запише историческо първо участие на републиканско първенство. Шампионатът на България за мъже по десета топка ще се проведе в клуб "Стикс" в София на 30 и 31 март. На турнира Каварна ще бъде представена от Иво Бекяров, Димо Ангелов, Александър Павлов, Здравко Славов и Георги Желев. За първите трима това ще бъде дебют на републиканско първенство. Другите двама са участвали на подобен форум, като Георги Желев има множество добри класирания, докато бе състезател на "Клуб Девет" - Варна.

 

dsc_6945_600_01

 

dsc_6921_600

 

dsc_6919_600