Борисов успокоява министрите: Атаката е срещу мен

Атаката срещу мен няма да ме разколебае. Това е категоричното мнение на премиера Бойко Борисов по повод последните скандали около СРС-та, разтърсили кабинета. От МС разпространиха стенограма с изказването на министър-председателя пред кабинета по време на днешното правителствено заседание.

Борисов успокоява министрите: Атаката е срещу мен

Aтаката е срещу мен, просто те я водеха постъпателно, за да дестабилизират, да разбият, да вкарат клин между различни министри в самото правителство и да станем лесна плячка. Само че, когато аз съм ги знаел тези работи, те са били още мънички, заявява Борисов.


 

Неслучайно за две години виждате, че не могат да намерят за какво да се захванат като нарушение и вече стигат до такъв битовизъм - да правят компромати, компилации, да подбират средства, чрез технически средства да правят компрометиращи записи от по няколко разговора, допълва премиерът.

 

Той коментира и вчерашните записи, разпространени от в-к „Галерия". Припомняме, от тях става ясно, че Борисов иска да бъде възстановен на митницата на Аерогара София негов човек, с когото ритат топка по обед.

Премиерът е категоричен, че когато станат ясни резултатите от експертизите на записите, ще се разбере, че те са манипулирани.

Питам аз, след като имам право, след като назначавам вицепремиера, министъра на финансите, шефа на „Митници", заместниците на „Митници", шефа на митницата на Аерогарата, аз ако съм искал, този да съм го направил такъв. Да съм го направил депутат от ГЕРБ, министър, ако искам, ще го направя. Но някой точно това момче решава да го мести, чакайки аз да се обадя. Повтарям, аз не се обаждам да го назнача на работа, той е бил при предишното правителство. По-дълбока е играта, отбелязва Борисов.

Той допълва, че ако е искал да помогне в кариерата на въпросния служител, би го сложил на ключова позиция. Ще извикам Дянков и ще му кажа „този ще го назначиш там", посочва Борисов, отбелязвайки отново, че записаният разговор е манипулиран.

 

Премиерът продължава изказването си с изтъкване на постиженията и стореното от кабинета.

Вчера като се прибирах гледах Спортната зала, вечер свети - прекрасна е, след няколко месеца ще я открием! Сутринта минах по Южната дъга - от „Младост" до „Камбаните" - вече е подравнено отстрани. Като минеш и виждаш новата магистрала как се строи, изброява той. Борисов припомня и положителното мнение на Карстен Расмусен от ГД „Регионално развитие" на ЕК за водения от българския премиер правителствен екип.

 

Пак искам да ви кажа, 500 милиона спестихме на българския данъкоплатец от безобразните лъжи на предишните правителства по магистрала „Тракия", защото това са европейски пари, изтъква премиерът и продължава: петстотин милиона спестихме на данъкоплатеца и то се слага някъде там в края, а се говори как съм се обадил да питам защо Вучката са го махнали.

 

Борисов задава въпроса и защо никой не оповестява така масово всички лица, за които е разпоредил да бъдат отстранени или уволнени.

Искат да ни направят плахи, заявява в заключение Борисов и отправя един съвет към министрите си: Мобилизирате се максимално, с работа ние ще им докажем, че правотата е на наша страна. Това да ни е кусурът.