70 фирми ще се представят на Борсата за семена в Добрич

Земеделските производители ще имат възможност да направят най-добрия избор за сеитбена кампания `2011

70 фирми ще се представят на Борсата за семена в Добрич

Специализирано изложение за семена и посадъчен материал ще се проведе в Добрич от 1 до 5 февруари, съобщиха организаторите от "Добрички панаир" АД. Земеделските производители ще имат възможност да направят своя избор и да си осигурят най-добрите продукти за сеитбената кампания 2011.


 

До момента участие във форума са заявили 70 фирми, 10 от които от Добрич. Държави като Холандия, Франция, Гърция, Сърбия, Румъния ще участват чрез своите представителства. Те ще предложат богат избор от семена и посадъчен материал, препарати за растителна защита, торове и почвени смески, нови технологии в едро и малогабаритната техника, специализирана литература.

 

Покани за откриването на борсата да отправени до д-р Мирослав Найденов - министър на МЗХ, Светослав Симеонов - изп. директор на ДФЗ, народни представители, Бистра Павловска - изп. директор на ИАСАС, представители на областна управа и община Добрич. Непосредствено след откриването на изложението посетителите ще имат възможност да го разгледат. Още в първия ден от борсата на официална вечеря "Добрички панаир" АД ще връчи своите традиционни награди в категориите за български семепроизводител и търговско представителство.

 

Съпътстващата програма ще бъде открита с лекция за софтуер за прецизно земеделие. Националната Асоциация за семена ще проведе дискусия относно „Предизвикателствата на пазара на семена пред българските семенарски компании през 2011г.".

 

Участие ще вземат и учени от Добруджанския земеделски институт – гр. Ген.Тошево с тема „Устойчивост и рентабилност на зърнопроизводството".  Областната служба за съвети в земеделието ще представи Мярка 141 от ПРСР „Подпомагане на полупазарни стопанства в процес на преструктуриране". Всички лекции ще бъдат проведени в конферентната зала на СК „Простор" в Добрич.