Седем държави срещу България за Шенген; Парламентът спря и „Бургас – Александруполис"

Преглед на печата: Властта бяга от комисия; Майката на Лара: Обадете ми се

Седем държави срещу България за Шенген; Парламентът спря и „Бургас – Александруполис"

24 Часа

Седем държави срещу България за Шенген

Румъния и България не отговарят на минималните критерии за членство в Шенген, заяви вчера германският евродепутат от ЕНП Маркус Фебер в интервю за радио "Франс Ентернасионал".
Той говори преди срещата на вътрешните министри от ЕС в Брюксел. На нея членките на Шенгенското споразумение обсъдиха ситуацията в България и Румъния, като предварително бе договорено, че няма да се взима решение, нито да има гласуване.
"Не виждаме напредък в Румъния и България. Шенген не е само технически въпрос", посочи Фебер в интервюто.

Новинар


Парламентът спря и „Бургас - Александруполис"

Излизаме окончателно от проекта за „Бургас - Александруполис". Парламентът денонсира на първо четене споразумението за петролопровода, като се очаква следващата седмица това да стане и на второ четене.
Споразумението бе подписано между България, Русия и Гърция през 2007 г., но преди две години кабинетът спря проекта.
От финансовото министерство излязоха с мотива, че той е бреме и финансово неизгоден. Същата теза бе потвърдена от управляващите и при дебатите в зала, които продължиха над два часа.

Труд

Властта бяга от комисия

Депутатите от ГЕРБ дезертираха от заседанието на здравната комисия, за да опазят управителя на здравната каса д-р Пламен Цеков от изслушване за тежките проблеми в системата. Това съобщи за "Труд" депутатката от БСП Мая Манолова.
Освен нея на заседанието се явили колегите от БСП д-р Евгений Желев и Янаки Стоилов, синият д-р Ваньо Шарков и председателката на комисията д-р Даниела Дариткова (ГЕРБ), която нямало как да липсва.


 

Стандарт

 

Майката на Лара: Обадете ми се

Докажете, че дъщеря ми е жива. Моля, обадете ми се! Това изплака в ефира на БНТ майката на отвлечената дъщеря на Брендо. Моника Добринова призова похитителите да се обадят и призна, че няма вяра на полицията. Дъщеря й Лара бе отвлечена във вторник. "Аз бих направила абсолютно всичко, за да си я върна. Тя е дете, няма нищо по-важно от здравето й", заяви още Моника. За нула време записът с обръщението й стана най-гледан в интернет.
Днес в Милано ще се гледа процесът по аферата "Кокаинови крале", където сред подсъдимите е Евелин Банев-Брендо. Има подозрения, че дъщеря му бе отвлечена, за да го откаже от показания пред италианските магистрати.