Максималните температури днес ще бъдат между 7° и 12°

Днес облачността временно ще се увеличи, но ще остане почти без валежи. Ще духа до умерен, в Дунавската равнина, Западна Тракия и по Черноморието временно и силен вятър от запад-северозапад.

Максималните температури днес ще бъдат между 7° и 12°
Към края над деня вятърът чувствително ще отслабне. Максимални температури между 7° и 12°, в София около 7°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), БАН, съобщи Агенция "Фокус".

По Черноморието облачността временно ще се увеличи. Привечер по северното крайбрежие е възможно и за кратко слабо да превали. Ще духа умерен и силен вятър от запад-северозапад. Максимални температури 8-10°, в най-южния му участък до 12°. Вълнението на морето ще е слабо 2-3 бала, а температурата на морската вода е около 6-7°.

В планините ще духа силен до бурен западен вятър, особено по Старопланинското било. Облачността временно ще се увеличи и по-късно през деня по високите части от Рило-Родопския масив ще превали слаб сняг. Максимална температура на 1200 метра около -1°, на 2000 метра около -5°.