Деца от Каварна изнесоха концерт с английски и ромски песни

Концерт по проект за образователна интеграция в Каварна беше поднесен на местната общественост

Деца от Каварна изнесоха концерт с английски и ромски песни
На 28 февруари в читалище „Съгласие” - Каварна се състоя концерт – част от дейностите по проект „Образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства – Каварна за етническа толерантност”. Децата от ЦДГ „Детелина” представиха пред препълнената зала от родители и граждани български, английски и ромски песни. Концертът бе заключителен етап по модул „Музика”, по който работиха малчугани от ЦДГ „Детелина”, ЦДГ „Дъга” – с. Вранино, ЦДГ „Калинка” – с. Раковски и ЦДГ „Слънце” – с. Септемврийци.

Проектът BG051PO001-4.1.05-0100-C0001 „Образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства – Каварна за етническа толерантност“ на Община Каварна е по ОП „Развитие на човешките ресурси”, схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG051PO001-4.1.05 „Образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства”. Стойността му е 368 450 лв. и се изпълнява в партньорство с НУ „Братя Миладинов” и ЦДГ „Детелина”.

Дейностите по проекта продължават, предстои обучение на педагогическия персонал от общинските учебни и детски заведения.