ММА боец от Добрич влиза в клетката на славата

"Cage of Glory III" ще се проведе в зала Конгресна на Двореца на културата и спорта във Варна на 15 март от 20 часа.

ММА боец от Добрич влиза в клетката на славата

Грандиозното спортно събитие включва 10 двубои - 3 подгряващи и 7 основни.


 

За десерт - предпоследни, в клетката в свободен бой ще се изправят добричлията Драгомир Йорданов и Явор Лазаров от София. Двубоят ми се очертава като едно от големите зрелища на предстоящото състезание по смесени бойни изкуства ММА във Варна.

 

Драгомир Йорданов ще е единственият представител на Добрич на "Cage of Glory III". Той е и единственият наш съгражданин, който се състезава на професионални ММА състезания.

 

Драгомир живее и работи в Добрич, но се състезава за клуб "Десант" - Варна. Освен в морската столица, той тренира и в родния си град. Около 20 човека - при това и от двата пола, водят подготовка по ММА в "My Fitness" в Била в Добрич. Те се събират 4 вечери седмично - понеделник, сряда, четвъртък и петък, от 19 часа. Всички добричлии, които желаят да се включат в тренировките могат да отидат на място в клуба по това време.

 

Освен Драгомир, още един добричлия постига успехи в ММА. Младият Денис Ахмедов, също състезател на "Десант", е републикански шампион за 2012 година на муай тай при непрофесионалистите, а през тази година се класира трети.

 

Срещата във Варна ще е пета за Драгомир Йорданов на професионалния ринг. Досега добричлията се представя много успешно и записа 3 победи и само 1 загуба. Преди да стане професионалист Драгомир Йорданов има 7 ММА мача при аматьорите - 5 от тях спечелени и едва 2 загубени.

 

Той ще се опита във Варна да нанесе първа загуба на Явор Лазаров, който има 2 победи от 2 битки.

 

Пореди големият интерес на добричлии да наблюдават на живо "Cage of Glory III", билети се продават в My Fitness и Бакарди клуб.

 

Подготовката за подобни силни състезания и участието в тях са свързани с големи разходи. Затова Драгомир Йорданов изказва огромната си благодарност към своите спонсори - бизнесмените Иво Пенчев и Мариян Георгиев, за оказаната финансова подкрепа.

 

1_600_02

 

2_600_02