2 победи в Добрич ще бетонират Добруджа на върха

Хандбалистите на Добруджа ще изиграят два мача в своята зала "Русалка" в края на тази седмица. Те могат предсрочно да им осигурят първото място в мъжката А хандбална група.

2 победи в Добрич ще бетонират Добруджа на върха

В събота от 14.00 часа е дербито на върха между първия Добруджа и втория Спартак. Мачът е последен шанс пред варненци да върнат интригата за първото място през редовния сезон. В момента авансът на добричлии е 3 точки, но те са и с мач по-малко от Спартак.


 

На следващия ден, неделя, отново от 14.00 часа, Добруджа приема Интер-Академик (Благоевград). 

 

Две домакински победи ще направят добричлии непоклатими на върха. Авансът на Добруджа пред Спартак може да достигне 7 точки при само 3 оставащи кръга и единствено НСА ще остане с някакви теоритични шансове да догони шампионите. Студентите са трети и изостават с 4 точки зад жълто-зелените към момента.

 

В лагера на Добруджа обаче не мислят за сметки, а са се концентрирали върху подготовката за двете домакинства. Излизаме за победи, тренираме много сериозно, защото ни предстоят две срещи със силни съперници, коментира за Добрич Онлайн Георги Андреев - старши треньор на ХК Добруджа.

 

Въпреки че в изминалия кръг Добруджа почиваше, Светослав Недев запазва първото си място в голмайсторската листа на мъжката А хандбална група с 55 попадения, едно повече от Виктор Симеонов от Осъм.