Добруджа 07 посреща Пирин Балканстрой на осминафиналите за Купата на България

Волейболистите на Добруджа 07 посрещат на 20 февруари (сряда) от 18 часа Пирин Балканстрой в осминафинален мач от турнира за Купата на България при мъжете. Срещата ще започне в 18 часа в зала „Добротица”, а зрителите ще имат възможност безплатно да я наблюдават.

Добруджа 07 посреща Пирин Балканстрой на осминафиналите за Купата на България

„Надявам се публиката отново да ни подкрепи в този важен за нас мач, да бъде седмият играч на терена. Гостите са сериозен отбор и имат добра тактическа дисциплина. От нас се изисква същото. Мисля, че срещата ще се реши от началния удар. Имаме нашите шансове и се надявам да успеем да се възползваме от тях, за да продължим напред. В отбора няма кадрови проблеми, мобилизирани сме да покажем най-доброто от себе си”, заяви за пресцентъра на „Изида” и ВК Добруджа 07 Георги Петров.


 

Съперникът пристига във вторник следобед. Тази вечер двата отбора тренират в зала „Добротица” съответно от 18 и 19.30 часа, като те ще имат по още едно занимание в деня на мача.  Тренировката на Пирин Балканстрой утре е от 9 до 10, а на Добруджа 07 от 10 до 11 часа.

 

Мъжкият волейболен тим на Добруджа 07, който е лидер във Висшата лига, печели служебно срещата си със Септември Про Синема, която е от 13-ия кръг на първенството и трябваше да се играе на 23 февруари в Добрич. Информацията за пресцентъра на "Изида" и ВК Добруджа 07 съобщи треньорът на отбора Георги Петров. Гостите от столицата, които са последни в класирането, са изтъкнали пред родната ни централа, че нямат финансова възможност да пътуват до областния град в Североизточна България.

 

По тази причина в петък от 18 часа в зала „Добротица” ще се проведе контролна среща, в която всички състезатели от мъжкия тим ще вземат участие и ще бъдат разпределени на два отбора. Мачът ще даде възможност и на голяма част от юношите старша възраст да се включат в игра.