Ники заминава на лечение в чужбина

Спазени са диагностично-лечебните алгоритми при лечението на 10-годишния Николай Марков, съобщават от министерство на здравеопазването. Проверката на ИА „Медицински одит” беше разпоредена от министъра на здравеопазването след публикации в медиите.

Ники заминава на лечение в чужбина
Проверката на Изпълнителна агенция „Медицински одит” в УМБАЛ „Света Анна” - София не е показала отклонения в лечението на 10-годишния Николай Марков от Добрич. След запознаване с цялата медицинска документация инспекторите са установили, че е спазен диагностично-лечебният алгоритъм на поведение при  поставената диагноза за туморно образувание в мозъка.

Проверката в лечебното заведение беше назначена на 7.02.2013 г. със заповед на здравния министър Десислава Атанасова след публикации в медиите с цел изясняване на всички обстоятелства по проведеното в УМБАЛ „Св. Анна” – София неврохирургично лечение на 10-годишния Николай Марков.  
С пълния текст на съобщението можете да се запознаете тук.

Въпреки двете операции у нас, се налага трета.
Междувременно семейството успя да събере необходимата сума за лечение на Ники в чужбина и той заминава в края на седмицата. 2 600 лева бяха събрани на благотворителния концерт „Аз искам да пея за Ники“ на 8-ми вечерта, организиран от сдружение „Ръка за таланта“, а деца от СОУ "Свети Климент Охридски" дариха пари за неговото лечение в Истанбул. Средства се набираха чрез касички и в различни публични обекти.