Осъдиха балчиклия за закана за убийство

Наказание пробация с две пробационни мерки получи 24-годишния М. М. Ч. от гр. Балчик, след като Районен съд – Балчик одобри сключеното между него и Районна прокуратура – Балчик споразумение за решаване в досъдебното производство на наказателното му дело.

Осъдиха балчиклия за закана за убийство
Наложени са му задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от 6 месеца и задължителни периодични срещи с пробационен служител за същия срок.

По силата на споразумението М. Ч. се признава за виновен в това, че на 25.05.2012 г. пред дискотека в гр. Балчик се е заканил с убийство на балчиклийка и това заканване е могло да възбуди основателен страх за осъществяването му. Освен това той е унищожил стъклото и повредил боята на задната дясна врата на лек автомобил „Рено Лагуна”, собственост на балчиклия. Причинената щета е оценена на стойност 143,50 лв., които са възстановени до приключване на производството.

М. Ч. декларира пред Районен съд – Балчик, че е съгласен с постигнатото споразумение и се отказва от разглеждане на делото му по общия ред.

Одобреното от Районен съд – Балчик споразумение има последиците на влязла в сила присъда.

М. Ч. има средно образование, не е семеен, не работи, осъждан е.