С три победи Добруджа си гарантира оставането в Б група

Спортен клуб по тенис на маса "Добруджа" - Добрич спечели три от четирите си мача в Луковит и си гарантира оставането в Б група още преди последния кръг.

С три победи Добруджа си гарантира оставането в Б група

Добричлии записаха 3 убедителни победи през изминалия уикенд - с по 4:1 над Търговище и Полис 08 (София), и с 4:0 над Лудогорец (Разград). На турнира в Луковит Добруджа допусна загуба единствено от най-добрия отбор в Б група Академик (Свищов).


 

Първа ракета за отбора по тенис на маса на Добрич бе Мирослав Здравков, втора - Стойко Стойков, а останалите, които помогнаха с играта си за победите бяха Николай Кателиев, Тодор Краев и Милен Йорданов.

 

Преди този турнир Добруджа заемаше шеста позиция от осем отбора в Б група. След мачовете в Луковит обаче отборът вече е в средата на класирането и се спаси предсрочно от изпадане във В група. От следващия сезон пред Добруджа ще има по-високи цели - атака на А група.

 

До края на настоящото отборно първество на Б група остава един турнир. Той ще се проведе през април в Добрич, в най-добрата зала за тенис на маса в България - тази в СК "Русалка".