Съдят младеж за кражба на златните накити на... приятел

Районен съд – Балчик е насрочил за разглеждане утре наказателно дело срещу 29-годишния Кр. Д. К. от Балчик. Той е подсъдим по обвинение на Районна прокуратура – Балчик за това, че на 31.07.2012 г. от апартамент в гр. Балчик е отнел златен мъжки пръстен с камък с тегло 4,65 гр., златен синджир с тегло 8,3 гр. и златна мъжка гривна с тегло 9,5 гр. на обща стойност 1968,21 лв. от владението на балчиклия.

Съдят младеж за кражба на златните накити на... приятел

В обвинителния акт е посочено, че подсъдимият и собственикът на отнетите вещи били приятели и си ходели на гости. На 31.07.2012 г. вечерта Кр. К. бил на гости у дома му и се почерпили. След това решили да отидат на бар.


 

В заведението подсъдимият забелязал, че приятелят му е без златните накити, които носел от време на време. Под въздействието на алкохола решил да ги открадне. Поискал ключа за апартамента му под предлог да посети тоалетната.

 

Отключил входната врата с ключа, влязъл вътре и намерил златните накити в пепелник в хола. Взел ги, сложил ги в джоба си и като се върнал в заведението дал ключа на собственика му.

 

На другия ден Кр. К. продал златната гривна в заложна къща и получил за нея 361 лв. Подписал и договор за покупко-продажба. След разобличаването му той е предал доброволно златния пръстен и синджира, които били върнати на собственика им.

 

Кр. К. има основно образование, не е семеен, безработен е, осъждан.