Връчиха приза на Албена за енергийна ефективност

Кметът на Община Балчик Николай Ангелов връчи приз на „Албена” АД като победител в националния конкурс “RELACS – алтернативна енергия в туризма 2013г.”

Връчиха приза на Албена за енергийна ефективност

Наградата е отредена от Агенцията за управление на енергията и е за за отговорно и ефективно управление на енергийните ресурси в туристическия бранш.


 

Призът прие Маргита Тодорова – директор "Маркетинг и продажби" в дружеството. Тя подчерта, че политиката за енергийна ефективност и използване на алтернативна енергия е водеща в управлението на курорта. Тенденцията е „зелените хотели”, които сега са 11, да стават повече.


От своя страна кметът Николай Ангелов приветства ръководството на „Албена” за водената политика и обърна внимание, че така се помага и на общината, тъй като той е положил подпис под Конвента на кметовете от ЕС, с което декларира готовност за намаляване на производството на вредни емисии, пестене на енергия и се използва такава от възобновяеми източници. С изпълнението на този ангажимент ние очакваме да получим финансиране за реализиране на други проекти, допълни той.


На 8 март, в рамките на традиционното туристическо изложение в Берлин, се очаква да бъде обявен европейският победител в проекта „Релакс”, в който участват 110 хотели от 15 държави.