Участник на 2 олимпиади тренира при Галин Костадинов

Националът Георги Иванов се подготвя в Добрич за предстоящите състезания по лека атлетика в нашия град.

Участник на 2 олимпиади тренира при Галин Костадинов

Гюлетласкачът от клуб "Павел Павлов" - Враца вече близо седмица тренира при Галин Костадинов - треньор на хвърлячите на СКЛА "Добруджа 99".


 

Георги Иванов е на 27 години, световен шампион за кадети и юноши в тласкането на гюле, участник на две олимпиади - в Пекин и Лондон.

 

Тъй като треньорът му е възпрепятстван, той е избрал през следващите седмици да го подготвя друг олимпиец - добричлията Галин Костадинов, участвал на игрите в Атина през 2004 година.

 

Георги Иванов се подготвя за две големи състезания в Добрич - турнира Академик на 12 февруари и държавното първенство в зала за мъже на 15 февруари. Целта му е да покрие норматива, необходим за участие на европейското първенство.

 

Освен национала, треньорът Галин Костадинов целенасочено подготвя и възпитаниците си в СКЛА "Добруджа 99" за първенствата в зала "Добротица". Около 30 хвърлячи на клуба - деца, юноши и двама мъже, ще участват на държавните първенства по лека атлетика. 

 

Още един национал вече се готви в Добрич - Силвия Дънекова, участничка на игрите в Лондон през миналата година в дисциплината 3 000 метра бягане с препятствия.