Времето днес

Температурите ще се повишат и в по-голямата част от страната максималните ще са между 10° и 15°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология при БАН.

Времето днес
Днес в Източна България, на места северно от планините и по долината на Струма ще духа умерен до силен вятър от юг, югозапад. Температурите ще се повишат и в по-голямата част от страната максималните ще са между 10° и 15°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщи дежурният синоптик Орлин Лазаров, цитиран от Агенция „Фокус”.

В северозападните райони, където облачността ще е значителна ще остане по-студено, с максимални температури до 4° - 5°. Над останалата част от страната облачността ще е променлива, по- значителна след обяд над южните райони, където на места ще превали дъжд.

По Черноморието ще има променлива облачност. Ще духа умерен до силен югозападен вятър. Максимални температури 14° - 16°, температура на морската вода 5° - 7°. Вълнение на морето 2-3 бала.

Атмосферното налягане ще остане значително по-ниско от средното за месец януари. Над планините ще има променлива облачност, значителна след обяд над южните райони, където на места ще превали. Вятърът ще е силен, по-високите части –бурен от юг, югозапад. Максимална температура на 1200 м надморска височина около 10°, на 2000 метра: 3-4°.