Нападателят на Доган е 25-годишният Октай от Бургас

Нападателят на Доган е брат на Метин Енимехмедов. Той се прочу с "Ферарито", което спечели от Слави Трифонов, което не можа да запали и участието си в "България търси талант". В Бургас обаче и Метин и брат му Октай са по-известни като биячи, съобщава БЛИЦ.

Нападателят на Доган е 25-годишният Октай от Бургас

От пресцентъра на МВР информират, че по време на конгреса на ДПС в НДК 25 - годишният О.Е. излязъл на трибуната и насочил оръжие срещу  партийния лидер. Веднага е задържан и отведен в Четвърто РУП. У него са открити газов пистолет и два ножа. Мъжът е от Бургас и е криминално проявен – регистриран е за хулиганство , телесна повреда и грабеж. Имал е и две условни присъди - през 2006г. за телесна повреда на длъжностно лице и през 2010г. за наркотици. Работата по случая продължава.


 

Преди провеждане на конгреса се е състояла среща между организаторите,  СДВР и НСО. На нея са взети решения по отношение на охраната на форума, както и охраната на хотелите, в които са били настанени делегатите. 11 служители на СДВР са били ангажирани с охраната на периметъра около НДК. Пропускателният режим в самата залата, където се е провеждал конгреса, е осъществяван  от НСО.